Ensimmäinen pentu syntyi eilen illalla klo 20.20. 5 minuuttia sen jälkeen, kun oli tullut näkyviin. Painoa tällä pojalla oli huimat 130g ja emo hoiti pennun mallikkaasti.

Seuraava pentu ilmestyi näkyviin n. klo 21, siihen loppui supistukset ja ponnistelu. Klo 22.30 pentu hävisi näkyvistä juuri kun olin puhelimessa päivystävän eläinsairaalan hoitajan kanssa. Klo 23.00 lähdettiin ajamaan Vantaalle eläinsairaala Aistiin ja 00.30 oltiin perillä.

Emon vointi todettiin esitutkimuksessa huonoksi. Kipeä, rauhaton, sydän hakkaa ihan väärässä rytmissä. Ei kun leikattavaksi vaan. Varoituksena saatiin, että sydän joutuu tosi koville ja riskit on suuret. Leikkauksessa piti mennä puolesta tunnista vajaaseen tuntiin. Kun puoleentoista tuntiin ei saatu mitään tietoja, alkoi huoli todella kasvaa.

Reilun puolentoista tunnin odottelun jälkeen tuli eläinlääkäri 3 elävän pennun kanssa! Pentuja oli kaiken kaikkiaan 4, yksi syntyi kotona eilen ja loput kolme sektiolla eläinsairaalassa tämäm vuorokauden puolella. Jopa jumissa ollut pentu selvisi hengissä. Kaikki hyvinvoivia ja virkeitä, pikkusisko joka oli mukana tukemassa joutui kyllä yhtä pentua kotimatkalla elvyttämään, kun minä hoidin emoa ja mies oli ratissa.

Itku meinasi tulla, kun hoitaja tuli kohta jo hereillä olevan emon kanssa! Voi sitä helpotusta, emo selvisi! Hirveässä kunnossa se oli. Silmät seisoi päässä ja tasapaino heitti hirveästi. Pentuja kohtaan oli tosi aggressiivinen. Kotona oltiin n. klo 6.30. Pikkusisko jäi avuksi ruokkimaan ja pissattamaan pennut, kun emoa ei uskaltanut päästää niiden lähelle.

Reilu tunti sitten uskalsin kokeilla, miten emo suhtautuu pentuihin ja nyt näyttää oikein hyvältä. Isossa kuljetusboksissa ovat koko pesue. Emo, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Pojat on tummia, joissa vähän valkoista, tytöt kilppareita. Nättejä lapsia ja nätti emo :) Emo kehrää tyytyväisenä ja hoitaa jälkikasvuaan hirmu nätisti. Hyvä äiti se on :)

Reissu teki lompakkoon 700 euron loven, mutta pääasia, että asiat sujui lopulta hyvin, vaikka niin pahalta hetken aikaa näyttikin.

Tätä päivitystä ei ole kännissä kirjoitettu, vaikka siltä saattaa vaikuttaa :D Olen ollut hereillä viimeiset 26 tuntia, joten ei tässä ihan niin skarppina enää olla. Saa nähdä, missä vaiheessa uskaltaa vähän nukkua ja missä vaiheessa iskee kunnon väsymys. Nyt ei edes vielä hirveästi väsytä.

Tälläinen synnytystarina meille. En toivo kenellekään samanlaista kokemusta.