Ulkona on nätti, keväinen ilma. Ihanaa vaihtelua eilisen lumimyräkän jälkeen. Kevät saisi jo tullakin, tuohon lumeen hukkuu kohta, jos sitä vielä paljonkin tulee lisää. Nyt jo tuntuu, ettei enää tiedä, mihin sitä laittaisi.

Emokissan kiima alkaa olla lopuillaan. Ensi viikolla mennään saamaan pennuille vahvistusrokotukset. Emo saa lähteä mukaan, että saa ihan ammattilainen katsoa, vieläkö sillä on maitoa. Toivottavasti voitaisiin jo varata sterilointiaika. Mun mielestä maitoa ei ole aikoihin ollut kovinkaan paljoa, mutta eläinlääkärit ei halua leikata, ennenkuin kaikki maito on hävinnyt "ettei haava jää hautomaan". Tuolle kissalle tehtiin sektio. Silloin sitä maitoa vasta olikin! Ja vielä 4 pentua tiiviisti emossa kiinni 24/7 ja silti haava parani uskomattoman nopeasti. Mutta jos eläinlääkäri on tätä mieltä, niin ei kai tässä muuta voi kuin odotella.

Helpottuisi kissan itsensä elämä, kun saisi mahdollisimman pian steriloitua. Tuolla oli niin kova lisääntymisentarve, että teki ihan pahaa katsoakkin. Vaikkei missään vaiheessa mourunnut mitenkään häiritsevästi, mutta kun siitä näki, että vaisto on vahva. Tuntuu melkein eläinrääkkäykseltä, jos joutuu vielä toista kiimaa odotella. Rankkaa sekä kissalle että ihmisille. Tää on vielä tätä kiima-aikaa, kun aurinko alkaa paistaa ja päivät on valoisampia. Tavoitteeni on, että maaliskuun aikana saataisiin emokissa steriloitua. Touko-kesäkuun vaihteessa pikkukolli tulee siihen ikään, että sen voi kastroida. Se onkin tehtävä heti, kun mahdollista, ettei käy vahinkoa siskon kanssa. Horjuttaa vähän taloutta, jos kaikki tulee samaan rakoon. Maaliskuulle on pentujen rokotukset, huhtikuulle ei taidakkaan olla mitään. Silloin saisi vähän rahaa säästöönkin, jos emon saa nyt steriloitua maaliskuussa. Toukokuulle tulee koirien rokotukset. Olisi kiva pitää yksi välikuukausi eläinlääkärillä ravaamisesta, kun ei sieltä kanta-asiakas alennuksiakaan saa ;) Siinä olisikin ideaa. Kanta-asiakaskortti eläinlääkärille!

Pikkukissat kasvaa niin hirvittävän nopeasti. Pikkukolli on jo 2,1 kiloinen. Siskonsa vasta karvan alta 1,5 kiloinen. Saman kokoinen kuin toiseksi pienin oli paria päivää vajaa 12 viikkoisena. On siis pari viikkoa jäljessä muita painonsa kanssa. Ruokavalioon lisäilen pikkuhiljaa enemmän barffia. Ei meillä täysin barffaamaan aleta, mutta onhan se nyt kiva syöttää vähän raakaakin. Sisäelimet oli suuri hitti kaikilla muilla, paitsi keskimmäisellä tytöllä. Se on niin prinsessa :) Isot kissat on raakoja tottuneetkin syömään, mutta sisäelimiä en ollut ennen tarjonnut. Sydämiä, naudanmahaa, naudanlihaa, poroa, kanaa ja kalkkunaa ovat saaneet ennenkin. Poroa lähinnä sen takia, kun koirat eivät siihen suostuneet koskemaan. Meidän kaikkiruokaiset koirat! Poroa en sen koommin ole ostanutkaan. Voisihan sitä kissoille taas kokeilla, kun käy täydentämässä raakaruokavarastot ensi viikolla.

Uutta raapimapuuta haaveilen kovasti kissoille. Vanha on sen verran pieni, ettei se oikein riitä viidelle kissalle. Sen lisäksi on toinen, vielä vähän pienempi raapimapuu, mutta haluaisin ISON puun. Sellaisen, jossa riittäisi tasoja kaikille kissoille. En vanhojakaan meinaa kuitenkaan hävittää uuden tieltä, eihän se haittaa, vaikka niitä useampi olisikin. Haaveilen sellaisesta, mikä ylettää kattoon asti. Yhdestä nettikaupasta saisikin aika edullisesti, mutta sen verran iso raha kuitenkin mulle, ettei voi ihan tosta noin vaan mennä tilaamaan. Nyt kun aurinko paistaa, kaikki kissat tahtoo just sellaiselle tasolle, mihin se paistaa. Eikä tuossa nykyisessä puussa ole kuin kaksi tasoa, jotka on ikkunan korkeudella ja joihin aurinkokin paistaa. Kyllä. Tarvin uuden raapimapuun kissoille.

Kanivanhus täyttää sunnuntaina 5 vuotta! Täytyy varmaan ostaa sille jotain extraherkkua kaupasta :)