Ensin pieni hehkutus. Vanhempi kolli on laihtunut! Ei se mikään hirmu paksukainen ole missään vaiheessa ollut, mutta jatkuva pentuaika ja penturuoka ehtivät sitä vähän lihottamaan. Ihannepainossaan se oli 4,5 kiloisena. Elokuun lopussa tuli pentu ja silloin vielä kastroitu kolli pysyi suht hyvin normipainossaan. Lokakuun alussa tuli tuo löytöläinen nälkiintyneenä ja tiineenä. Sitä piti ruokkia parin tunnin välein ja taisi kollikin päästä välillä kupille varkaisiin. Marraskuun lopulla syntyi noi pennut ja kun ne alkoi syömään kiinteää ruokaa, kävi kolli niidenkin kupilla välillä jämät syömässä. Paino nousi ihan huomaamatta viiteen kiloon. Sen jälkeen ruokailut on vahdittu tosi tarkasti, jokainen ruokailee VAIN omalla kupillaan. Tänään punnitsin vanhemman kollin  ja vaaka näytti 4,5 kiloa! Se on taas ihannepainossaan muutaman kuukauden laihduttelun jälkeen. Vauhtia riittää niin, että päätä huimaa välillä :) Mahtava juttu. En halua omille kissoille yhden ystävän kissojen kohtaloa. "Normikokoiset" maatiaiskollit painaa 8kg ja 10kg ja on ehkä lihavimmat kissat, mitä koskaan olen nähnyt...

Tietokoneen kanssa on vähän ongelmia. Joku oli eilen hengaillut näppäimistön päällä ja nyt läppärin hiiri on jumissa. Se ei kertakaikkiaan liiku. Konekin on välissä sammutettu ja silti hiiri on täysin paikoilleen jämähtänyt. Onneksi meillä on "irtohiirikin". Sen käyttämäminen on vähän hankalaa, kun on tottunut läppärin hiireen jo monta vuotta. Ehkä vielä jotain keksitään, että saadaan hiiri taas liikkeelle.

Emokissalle on nyt sterilointiaika varattuna. Se on 18.4., olikohan viikonpäivä keskiviikko. Toivottavasti se saa steriloinnin jälkeen vähän lisää painoa. Sillä on varaa lihoakin jonkin verran. Taitaa nuo kiimat sen verran rasittaa, että paino ei nouse, vaikka kuinka paljon ruokkii. Hoikassa kunnossa on. Sentään kilon verran painavampi kuin meille tullessaan silloin lokakuun alussa.

Siskolla on tuparit huomenna. Meinasin heittäytyä hurjaksi ja juoda lasin taikka kaksi valkkaria! Kai sen tipattoman tammikuun voi jo huhtikuun alussa lopettaa? En todellakaan ole mikään alkoholin ystävä, mutta jos nyt pitkästä aikaa ottaisi pari lasillista valkkaria hyvässä seurassa :)

Kiva pääsiäiskeli ulkona. Sataa suunnilleen tiskirätin kokoisia räntähiutaleita ja tuulee... Koiratkaan ei tykkää yhtään. Mihin se kevät taas katosi?