Se on nyt se määrä. Viisi kissaa. Viisi!  Kaksi lähti omaan uuteen kotiin kolmisen tuntia sitten. Ihmismamma vuodatti muutamat kyynelet ja nyt yrittää pitää ajatuksen pennuista poissa. Huomenna pistän tekstaria ja kyselen kuulumiset ekalta vuorokaudelta. Vielä ei viitsi kovin paljon kaksikkoa ajatuksiin päästää, kun on tunteet niin pinnassa, että itkuhan siinä tulee, jos liikaa miettii.

Kissamamma tuskin on huomannutkaan kahden pennun puuttuvan. Jäihän sille kaksi hoidettavaa. Onneksi jäi kaksi. Olisi ollut lohduton päivä, jos kaikista olisi joutunut luopumaan. Nyt on kaksi pikkukissaa ja kolme isompaa kissaa :) Toivottavasti kömpivät ensi yöksi mamman viereen sänkyyn, kun mies taidetaan laittaa sohvalle, jos kerran meinaa ottaa tänään olutta. Ei sitä kuorsaamista vaan kestä!

Eilen sain hirmu paljon ennakkofiiliksiä kahden pennun uudesta kodista. Kovin innoissaan odottivat pentuja ja tyttö tuli tänään ennen yhtä kissat hakemaan. Oli innoissaan ja sanoi, ettei ole malttanut töihinsä keskittyä, kun on vaan katsellut kelloa, koska pääsee pennut hakemaan :) Toisaalta sitäkin suretti, kun kaksi muuta pientä nukkui niin pahaa aavistamattomina, kun sisko ja veli lähti uuteen kotiin. Reippaina ne lähti, eiköhän siellä ihan hyvin mene, kun ei ole perään soiteltu vielä :)

Kissalauman koko nyt siis tosiaan on viisi, eikä tästä kasva, jos ei uuteen kotiin lähtenyttä kaksikkoa meille jostain syystä palauteta. Mieskin on ihan sujut asian kanssa, toivoo vaan, että nyt alettaisiin pitämään tiukempaa kuria. Keittiössä on hankala puuhailla, jos pari kissaa pyörii jaloissa ja loput keittiön tasoilla. Syömisessäkin on oma haasteensa, kun yrittää varjella lautastaan vähintään kahdelta tassuparilta, jotka yrittää päästä osingoille. Tottahan se, että kuria pitäisi pitää vähän enemmän.

Nyt, kun katson ympärilleni, ei täällä mahtuisi vieraat istumaan. Nojatuolissa on koira. Sohvalla mun vieressä ihan keskellä sohvaa makaa kissanpentu. Sohvan toisessa päässä nukkuu toinen koira. Onneksi meidän vieraatkin on kaikki eläinrakkaita :) Meidän kiintiö taitaa nyt olla täynnä. Kolmatta koiraa haaveiltiin viime vuonna, mutta tuli tämä kissahässäkkä, eikä tässä tilanteessa enää kolmatta koiraa ole mitään järkeä ottaa. Katsotaan sitten, jos joskus asutaan omakotitalossa.

Lauman ruokintapuuhiin, että pääsevät sulattelemaan. Sitten koirat hihnan päähän ja lenkille. Reipasta aivojen tuuletusta! :)

Mies odottaa, että siivoan sille ja parille muulle miehelle meidän alakerran, että voivat istua siellä ottamassa olutta. Saa odottaa, mutta en siivoa. Herran sopii jotain tehdä ihan itsekin, minä jo siivosin kämpän muuten ;)