Pennut täyttivät jo 2 viikkoa! Kaikki painavat nyt yli 300 grammaa, suurin lähentelee jo 400 grammaa ja uskonkin seuraavien satasten rikkoutuvan nyt viikonlopun aikana, mikäli kaikki jatkuu ennallaan :) Pienin ei taatusti vielä 400 grammaa riko muutamaan päivään, mutta perässä tulee koko ajan. Kaikilla on silmätkin jo ihan auki ja kovasti ihmettelevät maailman menoa, vaikkeivät vielä pentupesästä pois pääsekkään. Eikä vielä tarvikkaan päästä, katsotaan viikon päästä, kun kävelykin alkaa sujua paremmin. Nyt meno on vielä hyvin haparoivaa.

En tiedä, pystyykö tuon ikäisten käytöksestä vielä yhtään päättelemään luonnetta. Pienin on kuitenkin sellainen, että kun sen ottaa käteen (ei voi sanoa syliin, kun on vielä niin pieni) ja käden laittaa kiinni itseensä, painautuu pentukin minuun kiinni. Se myöskin rauhoittuu, kun sen ottaa ihan lähelle. Toinenkin tytöistä rauhoittuu suht nopeasti, mutta pojat on sellaisia mammanpoikia, että huutavat niin kauan, että mamma tulee lähelle :D

Emon antibioottikuuri lopetettiin maanantai-iltana ja kaikki on edelleen mennyt hyvin. En ole huomannut vuodon lisääntyneen tai emon voinnin huonontuneen. Ruoka maistuu hyvin ja sitä menee paljon, emo on myöskin virkeä ja seurallinen :) Painokin on pysynyt 3,5 kilossa sektiosta lähtien. Yritän nyt tarkkailla emonkin painoa taas aktiivisemmin, ettei ihan kauhean alas laskisi. Ruokaa saa kyllä syödä ihan niin paljon kuin jaksaa ja haluaa. Sitä en vielä aiokkaa rajottaa, kun imetys vie energiaa niin paljon.

Vieraita ei olla vielä päästetty pentuhuoneeseen. Minä olen emon luottamuksen voittanut, enkä halua sitä menettää päästämällä liian aikaisin vieraita sen pentujen lähelle. Emo on itsekin ollut meillä vasta vähän reilut 2 kuukautta, joten aika uusia tuttavuuksia mekin sen kanssa vielä ollaan. Vieraiden aika on, kun emo ei enää ole ihan niin kiinni pennuissaan, mitä nyt on. Suotakoon emolle ja pennuille emon vaatima rauha :)