Ei ole enää pitkä aika siihen, kun pennut lähtee omiin koteihinsa. Yksihän jo on omassa kodissaan, meillä. Toinen haetaan varmaan heti perjantaina 17. päivä, kun 12 viikkoa tulee edellisenä yönä täyteen. Kolmas ja neljäs... Niin, mitenhän kolmas ja neljäs? Taitavat ainakin toistaiseksi jäädä vielä kotiin, jos ei joku osaa oven takana käydä kyselemässä. Aika näyttää, kuka lähtee maailmalle, kuka jää kotiin. Toivoisin edelleen, että pariskunta, joka toiselle tytölle kodin tarjoaa, päättäisi ottaa kaksi pentua. Ovathan nyt saaneet 3 viikkoa miettimisaikaa. Kunhan viimeistään kahden viikon päästä olisi päätös tehtynä, niin kiva.

Toisella pojalla on toinen etujalka kipeänä. Oli jo eilen ja tänäänkin näyttää sitä ontuvan. Mitään kohtaa jalasta ei arista, eikä se hidasta pennun menoa yhtään. Ehkä ihan niin mielellään ei kiipeä alaspäin. Mutta eipä se yleensäkään tule kovin mielellään itse alas korkeista paikoista. Se huutaa siellä ja minä käyn sen nostamassa lattialle :) Kovasti se juoksee ja painii, vaikka selvästi vähän on jalka kipeä. Jos ei nyt ala muuttumaan paremmaksi, on kai otettava yhteys eläinlääkäriin. Vaikka viikon päästähän sinnekin viimeistään mennään. Ne ei vaan tuolle jalalle voi tehdä yhtään mitään, kun eivät edes röntgenlaitetta omista ja kipulääkettä mulla on tarvittaessa kyllä kotonakin toisen tytön steriloinnista jäänyt. Ovathan nuo pennut satuttaneet itseään ennenkin ja aina on mennyt päivässä-kahdessa ohi.Enkä tosiaan hetkeäkään epäile, että jalassa olisi murtumaa tms. Lihasvenähdykseltä vaikuttaa hyvin vahvasti. Jos edes epäilisin, että voisi olla jotain isompaa, olisin vienyt pennun lääkäriin jo eilen.

Eipähän uskoisi, miten vaikea on löytää kala-allergiselle kissalle kuivaruokaa! Luulin, että se on helppoa. Ei se ole. Ei tosiaankaan, kun tarkemmin alkaa katsomaan tuoteselostetta. Kaikkiin kuivaruokiin on työnnetty lohiöljyä, kalaöljyä, kalajauhoa, siikajauhoa... Jotain kalaa jossain muodossa. Pitkän etsinnän jälkeen löysin vihdoin kaksi TÄYSIN kalatonta kuivaruokaa. Toisen tilaaminen netistä olisi ollut helppoa,  MUTTA pääraaka-aineena vilja, joten se ei käy. Toista oli ihan mahdotonta löytää. Yhdestä nettikaupasta olisi saanut tilattua, mutta nimen googlettamalla kyseisestä firmasta löytyi niin paljon huonoja kokemuksia muilta tilaajilta, etten uskaltanut sieltä tilata. Etenkin kun tuotteet olisi pitänyt maksaa ennen toimitusta. Lähieläinkaupatkaan ei tietenkään myy kyseistä ruokaa. Onneksi lopulta yhteen eläinkauppaan luvattiin hakea tukusta mulle 4kg:n säkki Golden Eagle Holistic Sensitive Cat Viljatonta kuivaruokaa. Hirveän työn takana :D Toivottavasti ruoka nyt sopii muuten tuolle kala-allergikolle, kun joudun tosiaan kerralla ottamaan sen 4 kilon säkin. Onhan täällä näitä muitakin syöjiä, mutta niille just tuli 7,5 kilon kuivaruokasäkki (sisältää lohiöljyä, vaikka muuten on kanapohjainen). Että on meillä ainakin kissankuivaruokaa jos ei muuta :D

Se on sitten viimeistään parin viikon päästä edessä pentupakettien kokoaminen. Tai ainakin sen yhden. Olen luvannut pennun mukaan peiton, kuivaruokaa, sekä märkäruokaa ja rokotuskortin. Rokotuskortti saadaan ensi viikolla, ruoat on käytävä ostamassa. Olen päättänyt, että jos pariskunta ottaa kaksi pentua, saavat he myös kaksi pentupakettia. Mulla on sen verran kova hinta noille pennuille, että onhan sillä saatava muutakin kuin pentu. Tosin tuolle yhdelle pariskunnalle lupasin myydä kaksi pentua samaan hintaan, kun niin kovin toivoisin, että ottaisivat kaksi, kun vaikuttavat niin kivalta kodilta. Pennuista pyydetty summa on vain hyvin pieni murto-osa siitä, mitä meillä on rahaa mennyt emon tiineysaikana, synnytyksestä puhumattakaan ja pentujen ruokkimiseen, madottamiseen ja rokotuksiin. Ja se on nelinumeroinen summa, en uskalla edes ajatella, miten paljon se oikeasti on. Sen tiedän, että nelinumeroinen siitä tuli jo reilut pari kuukautta sitten ja senkin jälkeen on rahaa mennyt kolminumeroinen summa. Kallista on kissapentueen kasvattaminen ja synnyttäminen, jos synnytyksessä ei kaikki menekkään hyvin. Onneksi ei ole iso pentue :) Kolme aikuista kissaa syö vähemmän kuin 4 pentua.