Viime yö meni rauhallisesti. Emo hoiti lapsensa mallikkaasti ja minun piti välillä tarkistaa, että kaikki on hyvin, kun oli niin hiljaista. Pesue nukkui tyytyväisenä isossa kuljetusboksissa, jonka emo päätti pesäkseen valita. Ei itse oikein osannut nukkua. Vaikka mulle oli moneen kertaan sanottu, että kaikki on hyvin niin kauan, kun pennut on hiljaisia ja painot nousee. Alunperin oli muutenkin tarkoitus, että emo ja pennut olisivat alakerrassa, niin saisivat olla rauhassa. Emo kuitenkin päätti muuttaa pesueensa olkkariin ja nyt on sitten viime yöstä asti asusteltu olkkarissa. Kaipa se emo parhaiten itse tietää...

Kipulääkkeen lopetin emolla. Se menee niin pöllyihin, pupillit on lautasen kokoiset, eikä siihen saa kunnolla kontaktia. Pennut hoituu kuitenkin hyvin myös kipulääkkeen vaikutuksen alaisena. En vain näe nyt syytä antaa kipulääkettä, joka saa emon ihan muihin maailmoihin ja kuolaamaan solkenaan. Emo on rauhallinen, hengittää rauhallisesti, on virkeä, syö, juo, käyttää vessaa ja hoitaa pentuja. En siis usko sillä olevan kipuja, haavakin on tosi siisti. Jos alkaa näyttää kivuliaalta, aloitetaan kipulääkitys uudelleen. Nyt saa pelkkä antibiootti riittää.

Aamulla huolta aiheutti kahden pennun olematon painon nousu. Suurin pennuista oli nostanut painoa 22g, eli painoi aamulla jo 168g, toiseksi suurin oli 153g, silläkin paino noussut 10g. Kaksi pienintä oli 141g ja 147g, toisen paino oli noussut 6g ja toisen vain gramman. Pentu, jonka paino oli noussut vain gramman, on se heikoin pentu, joka oli syntymäyönä veltto. Soitin kissakasvattajalle, joka on ollut suurena apuna sekä ennen synnytystä, että sen aikana ja jälkeen. Kasvattaja vinkkasi antamaan kissalle sellaista valmistetta kuin urtica urens, jonka pitäisi lisätä maidontuotantoa. Sitä käytiinkin sitten hakemassa ja nyt on kaksi annosta annettu kissalle. Illalla vielä kolmas, kun annostus on 4 kertaa päivässä. Huomenna voikin sitten antaa sen 4 kertaa.

Pienet pennut punnitsin kolmisen tuntia sitten uudelleen ja nyt oli suunta ylöspäin. Pieninkin oli jo 151 grammainen ja toiseksi pienin oli 157 grammainen, eli molemmat oli nostaneet painoa kiitettävät 10g sitten aamun! Isompia en punninnut, kun aamupainot oli niin hyvät,  iltamyöhäisellä punnitsen sitten koko porukan vielä kertaalleen tänään.

Kissapesue on todella tyytyväisen oloinen tiivis perhe. Alkuvaikeuksien jälkeen emo hoitaa pentunsa todella hienosti, eikä itse tarvitse puuttua ollenkaan :)

Nyt alkaa itsellä iskeä totaalinen uupumus. Painokin on pudonnut, kun ei ole muistanut syödä eikä juoda kunnolla :D Tänään olen paikkaillut nestehukkaa, kun meinasi iltalenkillä iskeä uupumus. Aamulenkki sen sijaan sujui vielä ongelmitta, kun käytin koirat juoksemassa. Nyt olo on parempi, kun on juonut ison lasillisen vettä ja pari lasillista limpparia. Eilen ei oikein ruokakaan maistunut, vaikka koko päivän oli kamala nälkä. Jotain sitä yritti väkisin saada menemään alas. Tänään on yritetty paikkailla sitäkin ja jos ensi yönä saisi univelkojakin pois :) Se tosin taitaa edellyttää sitä, että pentujen iltapainot on hyvät, ettei tarvitse olla huolissaan mistään eikä kenestäkään.

Pari huonoa kuvaa eiliseltä päivältä.

http://i3.photobucket.com/albums/y85/herzu/251111026.jpg

http://i3.photobucket.com/albums/y85/herzu/251111030.jpg