Pennut kasvaa ja emo voi hyvin :) Tänä aamuna jokainen pentu oli nostanut painoa ihan riittävästi eilisestä illasta, ettei tarvitse olla huolissaan. Selvää kuitenkin on, ettei emolta tule maitoa ainakaan joka nisästä kovin paljon. Yöllä metelikin oli sitten sen mukainen. Emo-parka ihan hämillään, kun pennut vaan huutaa. Emon apuna ohjailin pentuja nisille, jokainen sai omansa ja rauhottui nukkumaan. Itsehän siinä ei tietenkään taaskaan kovin hyviä yöunia saanut, kun sama toistui parin tunnin välein.

Aamupunnituksessa pentujen painot oli kuitenkin nousseet 6-10g edellisestä illasta. Pienin on nyt 161 grammainen ja suurin 180 grammainen. Suurin pennuista on se ainut kotona syntynyt. Luulen, että pienin saattaa olla se, joka oli kanavassa jumissa useita tunteja. Ihan siitä syystä, että se oli pennuista heikoin, ainut veltto ja kotimatkalla eloton ja elvytettävä.

Ponnekkaasti kaikki kuitenkin puskevat tiensä ruokailemaan ja punnituksissa huuto ja rimpuilu on kovaa :) Emo on edelleen ilman kipulääkitystä, mutta koko ajan seuraillaan vointia. Haava on siisti, todella siisti. Antibioottikuuri jatkuu kuitenkin vielä 4-5 päivää. Luulen, että jatketaan vielä 5 päivää, jos antibiootti vaan riittää, koska yhtä istukkaa ei sektiollakaan saatu tulemaan ulos ja silloin on aina tulehdusriski. Vuoto on nyt kuitenkin hyvin vähäistä, joten en ole huolissani. Ekan päivän vuosi jonkun verran, mutta tänään en ole vielä viitsinyt edes vaihtaa puhdasta alusta pentupesään, kun näyttää ihan puhtaalta. Illalla punnitusten yhteydessä vaihdetaan puhtaat aluset, ettei emo keksi alkaa siirtelemään pentuja, jos aluset on sen mielestä likaiset. Omaan silmäänhän ne näyttää puhtailta ja ihan raikkaan tuoksuisiltakin, aluset on valkoiset, joten kaikki lika ja vuoto niissä kyllä näkyy taatusti, mutta miten emo kokee alusten puhtauden tai raikkauden petoja ajatellen.

Pedoista tulikin mieleen, että kollipoika, joka on koko loppu tiineyden ajan ollut emon mielestä niin kovin pelotta, ei enää sitä ole. Tänään kolliakin piti käydä vähän puskemassa :)

Oma energiataso on alhaalla, mutta eiköhän sekin tästä kohene.