Kuten otsikkokin kertoo, käytiin tänään saamassa pennuille vahvistusrokotukset. Emokin oli mukana, vaikkei sitä samaan rokotusohjelmaan pentujen kanssa laitettukaan. Eläinlääkäri tarkisti maitotilanteen ja valitettavasti sitä edelleen on sen verran, ettei sterilointi ole tässä vaiheessa järkevää. Verenvuoto olisi kuulemma runsaampaa ja tulehdusriski paljon suurempi. Ei oteta turhia riskejä, joten odotellaan nyt ainakin vielä kuukausi. Eihän steriloinnin kanssa varsinaisesti kiirettä ole, kun kiimakin oli melko hiljainen ja sisäkissoja ovat kaikki. Nyt työttömänä mulla vaan olisi ollut aikaa olla toipilaan kanssa kotona. Kuka tietää, mikä työtilanne kuukauden päästä on. Työttömyys on se suurin syy, miksi olisin halunnut hoitaa steriloinnin mahdollisimman pian, ettei toipilasta joudu heti jättämään yksin. Saattaahan mies tietysti olla edelleen kotosalla, kun steriloinnin aika koittaa, jos mun työtilanne muuttuu.

Pennut on nyt taas käyty perusteellisesti läpi. Kaikki hyvin molemmilla. Pikkukollin koko tosin hieman järkytti eläinlääkäriä :D Siitä tulee kuulemma luultavasti ISO, kun nyt jo on melkein 2,3 kiloinen ja tassutkin on niin suuret. Lihava se ei ole, kun kysyin. Siskonsa painaa n. 1,7kg. Rakenne on ihan erilainen, siinä missä pikkukolli on varsinainen jytky, siskonsa on pieni ja siro. Tyttömäinen. Pikkukollin ruokahalu on edelleen pohjaton, se saattaa yhdellä aterialla syödä 200g, kun siskonsa syö 50g. Tyttö tosin syö kuivaruokaa paremmin, kun poika. Muuten tyttö on nirsompi, kun poika taas on kaikkiruokainen.

Emosta on tullut pikkuhiljaa ihan kissan näköinenkin :) Onhan se vieläkin aika karvaton. Häntä etenkin on oikea ruikku, rotanhäntä. Mutta nyt turkki kiiltää ja on sileä. Eiköhän karvatkin ala paremmin kasvaa, kun saadaan imetys loppumaan ihan kokonaan. Kyllä, edelleen se antaisi kotona olevien pentujen imeä.

Aamut, yöt ja illat on nyt tosi rauhallisia. Pennut rauhottuu, kun valot sammuu ja nukkuvat melkeinpä joka aamu yhtä pitkään kuin minäkin. Mun jaloissa. Emonsa on ainut yöaktiivinen, jota välillä ärsyttää ihan suunnattomasti, kun ei saa ketään haastettua leikkiin yöaikaan. Muut nukkuu. Viime yönä heräsin, kun emokissa huuteli kurkku suorana. Nousin katsomaan, eikä sillä ollut mitään muuta hätää kuin se, ettei nähnyt ikkunasta ulos. Olin illalla siirtänyt raapimapuun pois ikkunan edestä, kun joillakin kissoista on ikävä tapa roikkua verhoissa ja viime viikonloppuna vaihdoin uudet verhot, joita yritän nyt vähän varjella. Eihän se auttanut kuin siirtää puu takaisin ikkunan eteen, että kissa näkee ulos. Sitten se olikin loppu yön ihan hiljaa. Kai sille on niin tärkeää edes  nähdä ulos. Onhan se näistä ainut, joka on vielä aikuisiälläkin saanut ulkoilla vapaasti ja kai se sitä jollakin tavalla vähän kaipaakin. Toiset on niin pieninä pentuina pyydystetty kiinni, etteivät varmaan edes muista aikaa, jolloin ulkoilivat vapaana. Tämä yksi on aikuisena tullut ja nyt vasta viitisen kuukautta elänyt täysin sisäkissan elämää, onhan siinä varmasti totuttelemista. Etenkin nyt kun kevät tekee tuloaan, aurinko paistaa ja lämmittää. Kohta voidaan alottaa valjastelu kissojen kanssa :) Kunhan hommaan muutamat valjaat lisää...

Uudessa kodissa olevat pennut voivat myöskin hyvin. Tyttö etsii pojalta nisää ja poika nolostuu, kun tyttö imee sen turkkia :D Eivät kuulemma oikein nuku öisin, joten uudessa kodissa joutuivat lopulta pistämään pennut eri huoneeseen nukkumaan, pois makkarista. Uudelle emännälle oli tullut siitä tosi paha mieli, mutta pakko se on joskus olla itsekäs. Pennuilla tuskin on mitään hätää, kun heidänkin huoneessaan on "vierassänky", jossa saavat yöt nukkua. Ja onhan pennuilla toisensa unikavereiksi, eivät ne yksin ole. Voihan olla, että oppivat jossain vaiheessa yöt nukkumaan ja pääsevät takaisin ihmisten viereen yöksi :) Kuulumisia sain tosiaan viime viikolla ja pelkkää hyvää heille kuuluu. Eivätkä ole katuneet yhtään, että ottivat kaksi pentua. Niin paljon niistä on toisilleen seuraa ja iloa :)

Ihanaa, kun aurinko paistaa ja räystäät oikein valuu vettä. Kevät tulee! :) Tappoliukasta ulkona on ja koirien kanssa lenkkeillässä saa olla varovainen, ettei liukastu. Mutta muuten niin ihanaa, kun aurinko jo lämmittää ja välillä tulee niin lämmin, että voi ottaa lapasetkin pois kädestä :)